Paardenliefhebber? Kom naar de Hynstedagen!

Paardenliefhebber? Kom naar de Hynstedagen!

Dan kunt u van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 juli 2024 uw hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp. Al 25 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân, waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt. In 2023 hebben  5.000 mensen de Hynstedagen bezocht. Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows.

Programma

Ruim 500 paarden strijden om ruim 10.000,- euro aan prijzengeld! Op donderdag 18 juli om 13.00 uur starten we met dressuur. Vrijdag 19 juli bestaat uit een gevarieerd programma en begint om 9.00 uur, met het keuren van Friese paarden en veulens. Na het ochtendprogramma starten we traditiegetrouw met de ponykeuringen/rubrieken en vervolgens het avondconcours met dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen

Hackney’s en Taveno tuigpaarden en een prachtige show van het Z-Friezenteam Groningen uit Tolbert. Zaterdag 20 juli de slotdag start om 8.00 uur. Deze dag staat in het teken van de Friese tuigpaarden met het Nederlands kampioenschap ereklasse nationaal en -regionaal en geeft dressuuramazone Lisanne Veenje een imponerende dressuur clinic. Op deze fok dag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden.

Het Friese paard komt wederom deze dag ruim aan bod, voor het volledige programma. De organisatie van het dressuur en de keuringen Fries ras is in handen van ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum.

Gratis naar de Hynstedagen!

We heten u van harte welkom om dit unieke Friese outdoor paardensportevent bij te wonen. De Hynstedagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen op de Sumarreheide bij Sumar en Garijp. U vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Hynstedagen te volgen. Voor het publiek een event om naar uit te kijken met gratis parkeren en gratis toegang op alle dagen. Voor de sponsoren de plaats om vrijdag of zaterdag op een ontspannen wijze de (zakelijke) contacten te onderhouden.