Hynstedagen Tytsjerksteradiel 2014

Hynstedagen Tytsjerksteradiel voor iedere paardenliefhebber een ‘must’

Paardenliefhebber? Dan kunt u van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 juli 2014 uw hart weer ophalen tijdens de Paardendagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Garyp. Ook dit jaar biedt het evenement weer een afwisselend en bomvol programma met keuringen, optredens en kampioenschappen. En dat allemaal met gratis entree!

Programma

Donderdag 17 juli, 8:30 uur: keuringen Fries ras met aansluitend een dressuur. De organisatie van deze keuringen en dressuur is in handen van fokvereniging ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum.

Vrijdag 18 juli bestaat uit een gevarieerd programma met dressuur mennen, tuigrubrieken, paarden die behoren tot het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (K.W.P.N.’ers) en de spectaculaire ponykeuring. Het programma begint vrijdag om 9:00 uur.

Zaterdag 19 juli, de slotdag, staat in het teken van de Nederlandse kampioenschap open-klasse Fries ras. Op deze fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden. Het Friese paard komt op deze dag ruim aan bod met o.a. Friese Sjezen.

De slotdag zaterdag 19 juli, van 8.00 tot 18.00 uur, is de dag voor het Nederlandse kampioenschap open-klasse Fries ras, in tal van variaties. Het Friese paard komt op deze dag ruim aan bod met o.a. Friese Sjezen.

Behoud Friese culturele erfgoed

Voor het behoud van het Friese culturele erfgoed is de betekenis van de outdoor concoursen van zeer belang. Het is daarom absoluut de moeite waard en noodzakelijk om het niveau van voorgaande jaren in stand te houden. Ook de samenwerking met de Gezamenlijke Concoursen Fryslân wordt om die reden gesteund door de provincie Fryslân, de Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” en de gezamenlijke Friese Rabobanken.

Kom ook naar de Paardendagen!

We heten u van harte welkom om dit paardensportevenement bij te wonen. De Paardendagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen in Garyp. U vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Paardendagen te volgen.

Voor het publiek een evenement om naar uit te kijken met gratis parkeren en toegang. Voor de sponsors de plaats om op ontspannen wijze de zakelijke contacten aan te halen en uit te diepen.

Voor de 16e keer de regionale ponykeuring. Wij zijn op zoek naar de mooiste pony’s van Friesland. Ben jij een ponyliefhebber en heb jij een lievelingspony, die je wilt laten zien aan de jury? Meld je dan aan op de website www.hynstedagen.nl en vul het opgave-formulier in! Of stuur een mailtje van je deelname naar secretariaat@hynstedagen.nl. De inschrijving sluit 30 juni 2016, tenzij eerder het maximale aantal van 50 pony’s is bereikt. Er wordt aan de hand gekeurd, onder het zadel, aangespannen, bestgaande rijpony (wedstrijdtenue) en het mooiste geheel (pony en ruiter mogen verkleed komen). Gegevens graag zo volledig mogelijk invullen i.v.m. het programmaboekje. Na opgave volgt nader bericht.

Deze keuring wordt op 22 juni in de middag gehouden.