Avondconcours met De Frykse Quadrille

 

Hynstedagen 2016, voor iedere paardenliefhebber een ‘must’! Met vrijdag 22 juli een spectaculaire avondconcours en zaterdag 23 juli de wereld bekende showgroep met Friese Paarden: De Fryske Quadrille!

Paardenliefhebber? Dan kunt u van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 juli 2016 uw hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen op de Sumarreheide bij Garyp. Het (gratis) paardensportevenement waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer reikhalzend naar uitkijkt. Ook dit jaar biedt het evenement weer een afwisselend en bomvol programma met keuringen, optredens en kampioenschappen. En dat allemaal metgratis entree! Voor iedere paardenliefhebber een ‘must’!

Programma

Donderdag 21 juli, 13:00 uur: dressuur. De organisatie van deze keuringen en dressuur is in handen van fokvereniging ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum. Vrijdag 22 juli bestaat uit een gevarieerd programma en begint om 9:00 uur. Na het spectaculaire middagprogramma volgt er in de een fantastisch avondconcours met dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel, Hackney’s en en spectaculaire ponykeuring. Zaterdag 23 juli, start om 8:00 uur en is de slotdag. Deze dag staat in het teken van de Nederlandse kampioenschap ereklasse regionaal. Op deze fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden. Het Friese paard komt op deze dag ruim aan bod met een uniek optreden van de wereld bekende showgroep De Fryske Quadrille!

Behoud Friese culturele erfgoed

Voor het behoud van het Friese culturele erfgoed is de betekenis van de outdoor concoursen van zeer belang. Het is daarom absoluut de moeite waard en noodzakelijk om het niveau van voorgaande jaren in stand te houden. Ook de samenwerking met de Gezamenlijke Concoursen Fryslân wordt om die reden gesteund door de provincie Fryslân, de Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” en de gezamenlijke Friese Rabobanken.

Kom ook naar de Hynstedagen!

We heten u van harte welkom om dit unieke paardensportevenement bij te wonen. De Hynstedagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen in Garyp. U vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Hynstedagen te volgen. Voor het publiek een evenement om naar uit te kijken met gratis parkeren en gratis toegang. Voor de sponsors de plaats om op ontspannen wijze de zakelijke contacten aan te halen en uit te diepen.

Meer informatie kunt u vinden op www.hynstedagen.nl